Skip to main content

Patwari Last year question paper Accounts and Computer

  1. According to the Accounting Profession, which of the following would be considered a cash-flow item from an "investing" activity?
  2. Ans. Cash outflow to acquire fixed assets. 

         2.  Gross Working Capital means the same thing as current assets. 

    Ans.  Return of goods purchased is recorded in return outward book.

        3.  Loss of profit policy covers loss of profit due to?

    Ans. Both loss of sales as well as standing charges.
      
         4. Accounting can take into account?

    Ans. Goodwill is an intangible asset. 

         5. If the trader's sales amount to Rs. 18000 and lies gross profit and net profit are 60% and 40% of sales respectively, which one following are in expenses if there is no indirect income?

    Ans. 3600

       6. The debtors turnover ratio is 4. What is the average collection period is?

    Ans. 3 Months

      7. EEPROM:- Electrically Erasable programmable read-only memory. 

      8.  Network Interface card is an Input/Output device. 

      9. Convert the hexadecimal 5A10 Binary:-

    Ans. 01011010

     10. Which of the following is the fastest memory?

    Ans. Cache memory.

     11. How do you get information from a form that is submitted using the 'POST' method in ASP.NET?

    Ans. Request.Form

     12. Which of the following benefit of ADO.NET?

    Ans. Interoperability and it used Data Set to represent data in memory that can store data from multiple tables and multiple columns. 

     13. How long does loop for (x= 0, x=3, x++) {} run in C-Programming ?

    Ans. Forever

     14. A computer virus is a program that spreads itself and destroys the other program.

     15. Adobe developed a Portable document format that allows documents to be transmitted and stored without loss of formating. 
     
     16. A named anchor in HTML is a:-

    Ans. A specific location within a webpage that you can link to.

     17. What has the term ' Wi-Max' been derived?

    Ans. Worldwide interoperability for Microwave Access.

     18. In https 's' stand for Secure. 

     19. This type of software is designed for users who want to customize the programs they use- Open Source Software. 

     20. SIM in a mobile phone stands for - Subscriber Identity Module. 


    Thanks,

Comments

Popular posts from this blog

Current affairs

 India and Bangladesh will open new inland stream from September 3, 2020. This depends on the understanding marked by the nations in May 2020 on Inland Water Transit and Trade. The quantity of IBP (Indo-Bangladesh Protocol) courses were expanded from eight to ten.  Substance  Features  India to utilize Bangladesh waterways to open the North East  Features  India's North East is a detainee of Geography. Being landlocked by ring-fenced neighbors, for example, China, Bangladesh, Bhutan, and Myanmar, its property based association with India is thin. This association is the 22-km Siliguri hall. It is additionally called the Chicken's neck.  Consequently, India is wanting to open systems of transport, exchange and different helps through which merchandise, progress and success can stream.  India is additionally extending it Act East strategy putting the North East at the front. This implies the exchange and venture understandings marked with ASEAN and ...

Polity MCQ

 Q 1) Which of the accompanying commission was delegated by the Central Government on Union-State relations in 1983?  a. Sarkariya commission  b. Dutt commission  c. Setalvad commission  d. Rajamannar commission  Answer: a  Clarification: Sarkaria Commission was set up in 1983 by the focal legislature of India to look at the focal state relationship on different portfolios. Equity Ranjit Singh Sarkaria (Chairman of the commission), was a resigned judge of the Supreme Court of India. Q 2) Which of the accompanying expenses are imposed by the Union government however gathered and appropriated by the states?  a. Stamp obligations  b. Extract obligations on clinical and latrine materials  c. Deals charge  d. an and b  Answer: d  Clarification: The income produced from the Stamp obligations and Excise obligations on clinical and latrine materials is forced by the Central Government yet gathered and kept by the separate state go...

Cropping Pattern

 Trimming design alludes to the extent of land under development of various harvests at various purposes of time. This demonstrates the time and game plan of harvests in a specific land zone. Any adjustment in the trimming example would cause:  change in the extent of land under various harvests  change in space grouping and season of harvests  In India, the trimming design is dictated by precipitation, temperature, atmosphere, innovation and soil type.  So as to get most extreme yields, various examples of editing are polished. The major trimming designs incorporate the accompanying:  Monocropping  Monocropping decreases soil richness and annihilates the structure of the dirt. Substance composts are needed to redesign creation. This training permits the spread of vermin and sicknesses.  Blended Cropping  At the point when at least two harvests are developed on a similar land at the same time, it is known as blended trimming. For eg., develop...